úterý 7. dubna 2009

Heartbeat - co (ne)můžete čekat

Ten, kdo přišel trochu víc do styku s japonskou kulturou nebo otaku komunitou, jistě zaslechl pojmy jako visual novel, ren'ai, nebo alespoň eroge.
Jedná se o hru, která má statickou grafiku většinou ve stylu japonské anime kresby. Hráč sleduje dění z pohledu hlavního hrdiny (nebo hrdinky), hra stojí a padá na vyprávěném příběhu, dialozích. Takže asi nic pro ty, kteří neradi čtou. Visual novely tedy vyprávějí příběh, ukazují vám nejen, jak postavy a okolí hlavního hrdiny vypadají, ale přináší toho ještě víc. V daných okamžicích můžete rozhodnout o chování hrdiny a tak ovlivnit jeho další osud.
A proč se o tom zmiňuju? Protože Heartbeat je právě hra tohoto typu. Je to něco jiného, než na co jsme v našich končinách zvyklí. No věřte, že v Japonsku tvoří visual novels 70% veškerých her vydaných pro PC.

Tolik na úvod k tomu, co můžete od Heartbeatu čekat - statickou grafiku postav a pozadí, nějaký ten příběh, nečekané dějové zvraty a jedno malé překvapení. Z toho si jistě sami odvodíte, co od visual novel čekat nemůžete.
Heartbeat vypráví příběh Tomáše, studenta chvíli před maturitou. Celou střední tajně pokukuje po svojí spolužačce a sní o ní nejrůznější sny... Jednoho se stane ta neuvěřitelná věc, že dostane šanci s ní strávit dva dny mimo školu. A co člověk může za takové dny zažít, to uvidíte, pokud si Heartbeat stáhnete.

Hra je psaná v RenPy a PyGame, grafika postav je vlastní a úprava fotek na pozadí taktéž. Scénář je celý z naší hlavy, inspirovali jsme se maximálně tak životem. Ale pokud vás to uklidní, tak ačkoli je děj realitou inspirován, je v mnohých okamžicích výrazně nadnesený - takže se nemusíte děsit až tolik ^^ Grafika GUI je převzaná ze Stepmanie 4.0 s laskavým dovolením jejích autorů. Hudbu jsme stáhli ze serverů poskytujících alba pod licencí CCA.







5 komentářů:

  1. Kara Ben Nemsi8. dubna 2009 v 4:06

    jezis marja..chudaci japonci esli todle je 70% jejich produkce na pc :O:)
    sou fakt ujetaci..kdyz si jeste predstavim jaky to sou uchylaci a spojim si stim tendle typ her..ojééé;)
    ale jinak dobry nekdy lehce s nadhledem a sebekritikou..aspon v prvni pulce;)
    pak je postupne transformovan..do ovecky hehe;)
    GJ!
    bude neco dalsiho?:)

    OdpovědětVymazat
  2. jj, dalsi dil bude :) uz mam v hlave napad na scenar, tak uvidime, co se z toho nakonec vyklube :)

    OdpovědětVymazat
  3. Kara Ben Nemsi9. dubna 2009 v 0:38

    kdybyste aspon na tech vasich conech parili stolni hry nebo CODcko nebo co javim..draci doupe;) bych prijel taky..:) ale tydle skakaci a brnkaci japonske nesmysly..:(
    btw: premysleli ste o tom udelat treba hru na zpusobu dracaku ale s postavama nebo prostredim tech manga silenosti? by to mohla byt paradni roleplay..navic byste meli i ty sve prevleky a urco i nake kvery a tak..by se vam nechtelo?;)
    nebo rovnou udelat nejakej LARP hehe:)
    jen ta nase priroda tady by asi kolidovala s tou v tech manga vecech:)

    OdpovědětVymazat
  4. Kara: sezen si Final fantasy VII, to by se ti mohlo libit :) A hudebni hry jsou super, kdo nezkusi, nepochopi :D A stolni hry hrajeme... treba Salat ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Kara: deskovky jsou na větších conech myslím samozřejmostí a "mangoidní" LARPy už taky existujou ;o)

    OdpovědětVymazat